Meny Stäng

Kyckling och cashewwok

Vet inte varifrån jag har fått detta recept. Men det har nog funnits i min äga sedan ett 10 år tillbaks i a f.

2-3 kycklingbröst, ca 400 g, tärnas

1 tsk färsk ingefära, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

1 tsk sesamolja

2 msk kinesisk soya

1/2 dl jordnötsolja eller annan vegetabilisk olja

2 1/2 dl cashewnötter

2 1/2 dl broccolibuketter

1 gul lök, skalad och skuren i tunna skivor

1 röd paprika, tärnad

1 selleristjälk, fint strimlad

1 morot, tärnad

1 dl bambuskott, strimlade

2 tsk majsena eller potatismjöl

2 1/2 dl kall kycklingbuljong eller vatten

salt och peppar

Serveras med ris

Lägg den tärnade kycklingen i en skål och krydda med ingefäran, vitlöken, sesamoljan och 1 msk soja.

Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs cashewnötterna tills de är gyllene, ca 1 min. Ta upp dem och låt dom rinna av på hushållspapper. Häll bort all olja utom 2 msk och hetta upp igen på medelvärme.

Bryn kycklingbitarn under omrörning i några minuter. Ta upp och lägg på en tallrik. Fräs broccoli, lök, paprika, selleri och morot under omrörning i några minuter. Tillsätt kycklingen och bambuskotten och låt fräsa ytterligare nga min.

Blanda majsenamjölet med buljongen och häll det det i woken tillsammans med resten av sojan. Rör om såsen, sjuk upp och låt tjockna. Tillsätt cashewnötterna och smaka av med salt och peppar. Servera genast tillsammans med ris.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *