Kyckling och cashewwok

Vet inte varifrån jag har fått detta recept. Men det har nog funnits i min äga sedan ett 10 år tillbaks i a f.

2-3 kycklingbröst, ca 400 g, tärnas

1 tsk färsk ingefära, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

1 tsk sesamolja

2 msk kinesisk soya

1/2 dl jordnötsolja eller annan vegetabilisk olja

2 1/2 dl cashewnötter

2 1/2 dl broccolibuketter

1 gul lök, skalad och skuren i tunna skivor

1 röd paprika, tärnad

1 selleristjälk, fint strimlad

1 morot, tärnad

1 dl bambuskott, strimlade

2 tsk majsena eller potatismjöl

2 1/2 dl kall kycklingbuljong eller vatten

salt och peppar

Serveras med ris

Lägg den tärnade kycklingen i en skål och krydda med ingefäran, vitlöken, sesamoljan och 1 msk soja.

Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs cashewnötterna tills de är gyllene, ca 1 min. Ta upp dem och låt dom rinna av på hushållspapper. Häll bort all olja utom 2 msk och hetta upp igen på medelvärme.

Bryn kycklingbitarn under omrörning i några minuter. Ta upp och lägg på en tallrik. Fräs broccoli, lök, paprika, selleri och morot under omrörning i några minuter. Tillsätt kycklingen och bambuskotten och låt fräsa ytterligare nga min.

Blanda majsenamjölet med buljongen och häll det det i woken tillsammans med resten av sojan. Rör om såsen, sjuk upp och låt tjockna. Tillsätt cashewnötterna och smaka av med salt och peppar. Servera genast tillsammans med ris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *